Reflectors

1 % van de samenleving
Strategie: een maandstonde wachten
Het gevoel dat overheerst als je volgens je design leeft: verwondering
Het gevoel wanneer je niet volgens je design leeft: teleurstelling

 

Reflectors hebben een volledig ongedefinieerd design. Ze zijn hier om te reflecteren in plaats van zich te identificeren. Omdat ze volledig open zijn, hebben Reflectors veel kans op conditionering vanuit hun omgeving en de maatschappij. Van alle types is het voor hen misschien wel het meest belangrijk om volgens hun design te leven. Ze zullen veel tijd uit aura's van anderen moeten doorbrengen. Toch zijn ze hier om anderen en de samenleving volledig te doorzien en te reflecteren met hun inzicht. 

Een maandstonde wachten

De strategie van een Reflector is een maandstonde wachten voordat ze een beslissing zouden moeten nemen. Gedurende de maand of meerdere maanden worden alle poorten in het design van de Reflector aangeraakt door de maan en zal er helderheid ontstaan. 

Surprise!

Reflectors laten zich ideaal gezien verrassen door het leven. Ze hebben geen 'agenda' en staan open voor wat op hun pad komt. Openstaan voor verwondering en het gevoel ervan toelaten zorgt voor invulling en een gevoel van verbinding. Dit is dan ook het teken dat een Reflector volgens zijn of haar design leeft.

Teleurstelling

Teleurstelling is het signaal voor een Reflector dat je niet je potentieel leeft. Als Reflector raak je makkelijk teleurgesteld. Niet gek ook: reageren, wachten en initiëren (de strategieën van de andere typen) zijn geen betrouwbare manieren om beslissingen te nemen voor een Reflector. Uiteraard is hiermee niet gezegd dat je niet kan werken, ondernemen of meedraaien in de maatschappij. Reflectors hebben alleen maar open centers waardoor de kans bestaat dat ze alleen maar 'ingevuld' worden door anderen, misschien zelfs letterlijk het leven van anderen leven. Toch hebben Reflectors een 'resistent' aura. Dit doet twee dingen: het 'proeft' alles van anderen en reflecteert terug wat het ontvangt van anderen.  Anderen zien altijd zichzelf wanneer ze een Reflector ontmoeten. Reflectors zijn daarnaast als kameleons; ze worden hun omgeving. Voor hen, net als voor Projectors is het dus heel belangrijk om met mensen en op plekken te zijn waar ze zich comfortabel voelen. 

Innerlijke autoriteit

Als je net ontdekt dat je een Human Design Reflector bent, is het allereerst goed om te weten dat er niks mis is met je. Iedereen is precies ontworpen voor wat hij hier op aarde komt doen en is zich er onbewust van totdat hij er zich bewust van is. Een Reflector heeft geen betrouwbare innerlijke autoriteit. Dit betekent niet dat je geen innerlijk weten hebt. Het is alleen niet constant en betrouwbaar aanwezig. Je kunt er wel heel goed mee leren werken. Als Reflector heb je één of vaak zelfs meerdere maanden nodig om tot helderheid over een beslissing te komen. Door al je lege centers en geen gedefinieerde kanalen zal de maan gedurende een maand steeds alle poorten 'aanraken' waardoor alle ingangen van een vraagstuk in je lijf een totaal beeld gaan vormen.  Vraag mensen om je heen jou niet onder druk te zetten om beslissingen te nemen. Het kan enorm wennen zijn voor jezelf en mensen om je heen om te horen dat je een moon cycle nodig hebt om (grote) beslissingen te maken. Vraag om begrip en geduld. Voor een Reflector is het heel behulpzaam de transits van de planeten bij te houden. Naast de maan hebben de planeten veel invloed op ons en in onze chart worden alle gates aangeraakt door de planeten gedurende een jaar. Elke type kan er wat aan hebben zich bewust te worden van deze energieën, maar een Reflector belichaamt die energie en zal veel leiding kunnen ervaren door de bewegingen van de hemellichamen bij te houden. 

 

Als de maan een tegenoverliggende poort van één van jou geactiveerde poorten activeert, vorm dit voor jou een interne energie waar je op kan vertrouwen.

 

Tip

In de Human Design app voor je smart phone kun je de actuele transits bijhouden. Je kijkt dan naar het cijfer (voor de punt) achter het symbool van de maan. Dat cijfer is de poort die geactiveerd is door de maan. Je kunt dan in je eigen chart zien of de poort connectie maakt met een tegenover liggende poort van jezelf. Let op, de tijd is in Eastern Standard dus tel er zeven uur bij op. Druk op het plusje om te zien hoe lang de poort geactiveerd blijft. Als er twee poorten, en dus een kanaal geactiveerd is, zijn er automatisch ook twee centers voor jou gedefinieerd. Als dit bijvoorbeeld het sacraal center is, heb je toegang tot interne energie om werk gedaan te krijgen.
Voor details over beslissingen moet je vooruit tracken en je verdiepen in de afzonderlijke poorten en het kanaal dat ze vormen.

 

'MANY OF THE CHARACTERISTICS THAT DIFFERENTIATE REFLECTORS TODAY, RESONATE FROM A TIME WHEN OUR EARLIEST ANCESTORS LIVED IN HARMONY WITH THE COSMOS, NATURE AND IN COMMUNITY WITH EACH OTHER' - Ra Uru Hu

© The Plant Folk 2023

Fotografie door Lisette Kreischer