Human Design voor Gezinnen

BEING A GOOD PARENT IS FIRST AND FOREMOST
LIVING ACCORDING TO YOUR OWN DESIGN

 

Het grootbrengen van kinderen is een levenstaak met ups en downs. Elke ouder zal het met me eens zijn als ik zeg dat het weinig te maken heeft met wat je je er van te voren van had voorgesteld. Het heeft me altijd nog het meest geïntrigeerd dat twee kinderen van dezelfde ouders zo verschillend kunnen zijn.
Human Design geeft ons als het ware een gebruiksaanwijzing. Iedereen heeft unieke tools en talenten om mee te werken en samen te werken. Om specifieker te weten te komen hoe we onze beslissingen kunnen nemen, kijken we naar Inner Authority. Maar het begint met met het eigen maken van onze strategie, die gekoppeld is aan het Human Design Type dat we zijn. Binnen de dynamiek van een gezin gaat dit al zoveel rust opleveren!

 

Voor je verder leest, kan het behulpzaam zijn om te weten dat er meer beschreven staat op mijn pagina's over de verschillende Types. Je vindt de Types in de kolom hiernaast of voor smartphone lezers onderaan deze pagina.

Strategie

Human Design geeft ons een tool om mee te werken. Elk mens heeft uniek Design die terug te vinden is in je unieke 'Chart'. Met onze geboortedatum, plaats en tijd wordt een berekening gemaakt op basis van de zon, aarde en andere planeten met kennis uit verschillende mystieke spirituele stromingen, kwantumfysica, biochemie en genetica. 

 

Uit deze berekening blijkt welk type je bent, met welke innerlijke autoriteit je jouw beslissingen kan nemen en op welke unieke kwaliteiten je kunt vertrouwen. Strategie is onlosmakelijk verbonden aan het Human Design Type dat je bent.

Om volgens jou design te gaan leven, begin je met het toepassen van je strategie. Hiermee pas je automatisch een deconditioneringsproces toe. Je gaat zien waar je altijd te veel energie in hebt gestoken en welke overtuigingen niet meer bij je passen. Het gaat ervoor zorgen dat je je verbonden gaat voelen met wie je altijd al was. 

Informeren

Een Manifestor  (8 tot 9% van de samenleving) is hier om projecten op te starten. Dit type kan initiëren. Misschien vraag je je af of er dan ook Typen zijn die dit niet kunnen doen. Ja. Slechts 9 tot 9 procent van de wereld bevolking is een Manifestor. 

De strategie van een Manifestor is Informeren. Dit is de enige strategie die meer voor de omgeving bedoelt is dan voor de Manifestor zelf. 

Mijn oudste dochter is een Manifestor en ik heb altijd al gemerkt dat ze zelfstandig kan handelen. Ze weet dat ze behoorlijk geïrriteerd wordt als anderen voor haar bepalen wat ze moet doen en vooral hoe ze iets moet doen. Met haar heb ik de afspraak dat ze haar eigen gang kan gaan, als ze ons maar even informeert. Ik zorg er op mijn beurt voor dat ik haar ook duidelijk informeer als dingen om wat voor reden ook even op mijn manier moeten gebeuren. 

Reageren

Een Generator (80% van de samenleving) heeft zijn of haar Sacral Center gedefineerd en dat zorgt ervoor dat hij iets nodig heeft om op te reageren. 

Het sacraal reageert de hele dag om te bepalen of de Generator zich kan toewijden aan hetgeen hem wordt aangeboden. Het sacraal center is het gevoel in de onderbuik dat reageert met 'uh-uh' of 'ah-ha' (nee of ja). Die geluiden hoor je vaak ook letterlijk als een Generator reageert op een vraag. Stel een Generator kind vragen waarop ja of nee antwoorden mogelijk zijn. Zeker diegene met een Emotional Inner Autority!
Ik stel de 'ja' of 'nee' vragen ook aan mijn partner die een Manifesting Generator is. 
Met een kind die een Generator ouder heeft kun je afspreken om vragen te stellen waar 'ja' of 'nee' op geantwoord moet worden. 


Een Generator kind heeft het nodig om de hele dag bezig te zijn om ervoor te zorgen dat de batterij helemaal gebuikt wordt. Om vervolgens een goede nacht te slapen om de batterij weer helemaal op te laden. 

 

Manifesting Generators zijn een subgroep onder de Generators. Ook zij hebben hun Sacral Center gedefineerd en als extra kenmerk hebben zij één of meerdere andere motor centers verbonden met het keelcenter, wat maakt dat zij net als Manifestors wat meer kunnen vertrouwen op initierende eigenschappen. 


Alles wat voor een Generator geldt, kun je ook toepassen op ManiGens. Wat verder belangrijk is om te weten is dat een ManiGen kind waarschijnlijk veel dingen te gelijk doet en ook kan doen. Ze zijn de multitaskers onder ons en het kan dus helpen tegen verveling of frustratie om deze kids veel verschillende dingen op een dag aan te bieden.

Wachten op de uitnodiging

De strategie van Projectors (20% van de samenleving) is wachten op erkenning en de uitnodiging. Zij zijn hier om hun specifieke kennis te delen, maar hebben niet de energie om te initiëren. Zowel letterlijke energie als energetische energie. Als Projectors initiëren, krijgen zij niet de volledige erkenning voor hun kennis of inzicht. Of ze krijgen keer op keer de deksel op hun neus. Voor Projector kinderen kan dit heel pijnlijk zijn. Het kan leiden tot isolatie en eenzaamheid of ervoor zorgen dat ze zichzelf structureel gaan overbelasten om gezien en gehoord te worden.

Leer een Projector  kind dat het volkomen normaal is om te rusten als je moe bent. Let goed op wanneer je kind rust nodig heeft. Projectors raken per definitie overprikkeld door de energie van anderen, ze hebben een absorberend aura en een leeg sacraal center. Ze hebben tijd nodig om sacraal energie van anderen te ontladen door alleen te zijn. 

 

Projectors met een of meerdere gedefineerde motor centers (m.u.v. sacral center) hebben net wat meer energie om op de varen dan zij die dat niet hebben.

 

Laat een Projector kind merken dat je haar of hem echt ziet. Vraag naar haar kennis, nodig hem uit om je te helpen. Praat over de interesses van je kind op een ongedwongen manier; laat je kind vertellen.

Probeer zo weinig mogelijk te sturen op wat het is dat hij of zij later kan gaan doen als werk. Dat laatste legt een enorme druk op een Projector kind omdat het aanvoelt weinig energie te hebben en ernaar verlangt om te mijmeren en zich te verdiepen in specifieke onderwerpen, zonder aan verplichtingen vast te zitten. Als een Projector wordt uitgenodigd voor datgeen waar hij zich vol toewijding in heeft verdiept, zal hij een intens gevoel van succes ervaren, omdat hij zijn kennis kan delen met de wereld.

 

Ben je een Projector ouder? 
Zorg voor zoveel mogelijk rust! 
Dit is absoluut jouw eerste prioriteit. Zorg ervoor dat je regelmatig alleen bent in je eigen huis. Ontlaad de energie van anderen door geen mensen om je heen te hebben. Rust wanneer nodig, ga naar bed voordat je moe bent, zeg afspraken af. 
Word expert in je strategie van wachten op de juiste uitnodiging. Doe alleen dingen waar je je 100% goed bij voelt. En voel je niet schuldig!
Alleen op deze manier kan je de beste ouder zijn voor je kinderen, zonder jezelf constant uitgeput te voelen.

Een maandstonde wachten

Reflectors vormen de minderheid in ons midden (1% van de samenleving). Zij hebben in hun Chart geen enkel Center gedefineerd. Wat betekent dat zij nergens betrouwbare energie hebben lopen. En wat vooral een uitdaging is, is het feit dat zij geen innerlijke autoriteit hebben om beslissingen mee te nemen. Ze hebben een maand (minimaal) te wachten om voor ze helderheid hebben voor een grote beslissing. De maan raakt gedurende de maand alle poorten in de BodyGraph aan en zorgt voor helderheid op verschillende vlakken bij een Reflector. Het gaat hier niet om de dagelijkse beslissingen, al kunnen die voor Reflectors ook voor verwarring zorgen. 

 

Reflectors zijn de barometers van de samenleving. Als een reflector kind niet goed in z'n vel zit of veel ziek is bevindt hij zich in een stressvolle of ongezonde omgeving.

Deze kinderen hebben veel rust nodig omdat ook zij geen gedefineerd sacraal hebben en daarnaast geen ander motor center gedefineerd.

 

Reflectors zijn hier om alleen te zijn en te spiegelen. Als we Reflector kinderen gaan grootbrengen zonder verwachtingen te koesteren, ze slechts liefde te geven en te ondersteunen in wat ze het liefst doen (al is dat zitten en naar buiten kijken) dan hebben we straks waardevolle spiegelende, vreugdevolle klankborden rondlopen ter ondersteuning van wat het is dat er moet gebeuren voor een wereld van vrede, liefde en duurzaamheid.

 

Als Reflector ouder heb je veel aan de tips voor de Projector ouder. Ook raad ik aan een maan kalender bij te houden. In een maankalender houd je bij wanneer de maan een poort activeert die een gedefineerd kanaal (en dus twee centers) maakt samen met een poort die jij in je chart geactiveerd hebt.
Ik ben een Mental Projector met geen enkel gedefineerd center onder het Ajna center en voor mij is het ook heel behulpzaam om deze kalender bij te houden.
Op deze manier heb ik helder wanneer er energie in mijn chart geactiveerd is waar ik iets mee kan doen of beslissen in tegenstelling tot energie die ik wel voel maar niet van mij is.